ניחוש שלי: כולם מזדהים עם הכותרת הנ"ל.
מי לא מרגיש שהתקציב לא נמתח מספיק??
החדשות הטובות הן שאתם לא לבד! ליוויתי לקוחות בתקציבים מגוונים מאד- מאלפים ועד מיליונים. ותמיד התקציב מוגבל!!
אם כך, הניחו את תחושת המסכנות בצד וגשו בשמחה לקריאת הטיפ הבא שיעזור לכם למתוח את הכסף לכיוונים הנכונים ולמנוע הפסדים מיותרים (הרי הכסף לא צומח על העצים- נכון?!).
איך יודעים במה להשקיע ועל מה לא לוותר?
הכינו את הטבלה הבאה:
כל פריט שיש לגביו התלבטות, בחנו על פי שני קריטריונים:
האם אוכל להוסיף או לשדרג אותו בעתיד ובאיזה מחיר (כסף, בלאגן, זמן וכו')?
האם הוא תורם באופן משמעותי לעיצוב הבית או לרמת ההנאה והשימוש בבית?
שבצו במשבצת המתאימה בטבלה ופעלו בהתאם.
דוגמאות:
נשלפים בארונות מטבח ניתן להוסיף בקלות יחסית גם בעתיד, אבל, תרומתם ליעילות המטבח עצומה ולכן ימוקמו ברמה 2.
הכנות חשמל ימוקמו ברמה 1. מדוע? נק' חשמל בתכנון מראש עולה כ-250 ₪. אבל—אם תחליטו להוסיף נק' חשמל בסוף הבניה, לא רק שתשלמו יותר על הנקודה עצמה, כי החשמלאי צריך לחזור במיוחד בשcיל נקודה אחת, אלא גם תאלצו לחצוב בקירות שכבר נצבעו, להשחיל צינור, לסגור עם שפכטל, להחליק את השפכטל ואז לצבוע מחדש. הרבה עבודה ולכלוך בשביל שקע אחד…וכמובן, גם התשלום מתנפח בהתאם.
קרמיקה מהממת ויקרה לרצפת האמבטיה? מצד אחד קשה להחלפה אך מצד שני אולי לא הכי חשובה לך, לפחות לא כמו הריצוף הכללי, ולכן ימוקם ברמה 3. אבל אם חלום חיי היא אמבטיה יפה, יותר מכל דבר אחר, אני אמקם את זה ברמה 1.
ידיות מפוארות לארון קיר בחדר ילדים- ניתן להחליף בקלות (אפשר אפילו לבד!), לא הכי משמעותי, תמיד אוכל להוסיף בשנה הבאה, לכן ימוקמו ברמה 4.
הערה חשובה: כל הטיפים הנ"ל מתיחסים למצב בו אתם בונים את התקציב שלכם או נמצאים כבר במהלך ביצוע עם התקציב הנותר ועושים איתו ג'אגלינג מסעיף לסעיף.
במידה וכבר הגעתם למצב שנגמר הכסף (נגמר, נגמר!) לא שווה להכנס לחובות שאין לכם איך לכסות אותם! אפשר לחיות בשמחה גם בדירת שיכון (איך? פנו אלינו ונשמח לבנות לכם רשימת טיפים גם בנושא זה). לעומת זאת, ראיתי אנשים חולים ומשפחות מתפרקות בגלל חובות וזה לא שמח בכלל!
להתראות בטיפ הבא
דרורית
מעצבת בתים שאנשים רוצים לחיות בהם!