איך בוחרים מעצבת פנים? Toggle

איך בוחרים מעצבת פנים?

נניח שכבר החלטת שאתם צריכים מעצבת פנים. עכשיו מה? שמתם לב כמה שמות עולים אצל "רב גוגל"?!

מה הכי חשוב? שיהיה לה אתר יפה? שיהיו לה המלצות טובות? מחיר עממי?

איך אדע שבחרתי את האדם הנכון שיביא לי תועלת וגם לא יגרום לי נזק?? 

אז בוא אגיד לכם מה דעתי:

  1. הכי חשוב – שימו לב- שיהיה לכם נעים לעבוד איתה. בשלב זה לא משנה אם היא בנתה וילות של 800 מ"ר או עשתה עבודות לכל השכנים, הכי חשוב שתרגישו חיבור טוב למעצבת שבחרתם. אתם הולכם לבלות עם האדם הזה המון זמן במצטבר בטלפונים, במיילים, ואטס-אפים, פגישות וקניות. היא הולכת לדעת עליכם דברים שאפילו חבריכם הטובים לא חשבו לשאול. זוהי מערכת יחסים ארוכה ואינטנסיבית וברור שדבר כזה עושים רק עם מישהו שטוב לכם איתו!
  2. המלצות – ברור שנבקש המלצות אבל מה אנחנו רוצים לשמוע? אתם רוצים לשמוע את המילים: בטחון, מקצועיות, ידע, רגישות, הבנה, כיף!
    למשל: הרגשנו בטוחים עם המעצבתהרגשנו בטחון בהחלטות שקיבלנו על סמך המלצות המעצבת, ידענו שאפשר לסמוך עליה. הרגשנו שהמעצבת הביאה איתה המון מקצועיות, שהיא ידעה לדבר עם בעלי המקצוע השונים. הרגשנו רגישות להתלבטויות שלנו, לצרכים שלנו, למחשבות שלנו ואפילו למצבי הרוח הקיצוניים במהלך הבניה. הרגשנו שמבינים אותנו, שזורמים איתנו, שמובילים אותנו. אנחנו מרגישים שכיף לנו לגור בבית! כיף לנו להזמין אנשים לביתנו!
  3. לראות עבודות– מה תראו? אתם תראו בית שיפה בעיני מי שגר בו. האם הוא יפה בעיניכם? לא בטוח. האם הוא בית חלומותיכם? בודאי שלא! אז בשביל מה להסתכל?
    תרגישו האם נעים להיות בבית, גם אם הוא לא לטעמכם. האם העיצוב דרמטי או פונקציונלי? האם זה בית שחיים בו או בית שמתאים רק לז'ורנלים? האם הפרטים מתחברים? האם יש תשומת לב לפרטים?
    אספר לכם קוריוז: הגעתי פעם לפגישת הכרות עם לקוחות חדשים. לא נפגשנו לפני כן מעולם, אך הם ביקרו בביתה של לקוחה שלי. דפקתי בדלת ובעלת הבית פתחה והכריזה "ידעתי שתגיעי בדיוק בזמן!" "הא?!? הרי את לא מכירה אותי בכלל!" "כן, אבל ראיתי את הבית שתכננת והכל כל כך מדויק שהיה ברור לי שאת מאד מדויקת גם בהתנהלות שלך".
    אגב, אחסוך לכם קצת זמן ומאמץ, מספיק גם להתבונן בתמונות לצורך כך.
  4. הכשרה– הידעתם?– בשביל להיות אדריכל צריך תעודה מתאימה (וכמובן שתדרשו לבדוק שהאדריכל שלכם אכן מחזיק בה) אך בשביל להיות מעצבת פנים כל מה שצריך זה שלט יפה על הדלת. נשמע מופרך? כן, אבל ככה זה. האם הייתם לוקחים את הילד שלכם לניתוח אצל רופא, מוכשר ככל שיהיה, שלא עבר בי"ס לרפואה? סביר להניח שלא. באותו אופן, גם מעצבת פנים צריכה הכשרה. בררו מה ההכשרה של המעצבת שלכם (ולא, קורס באוטוקאד זה לא הכשרה, כמו שקורס בפאוור פוינט לא עושה אותך מרצה מבוקש, זהו רק כלי שחשוב לרכוש אותו). חפשו מעצבת שמביאה איתה לימודים או השתלמויות בנושאים מגוונים- עיצוב החיים שלכם דורש הרבה נקודות מבט. שימו לב גם שזהו ענף דינמי ומתפתח. אתם רוצים מעצבת שמשקיעה בלימודים ובהשתלמויות גם אחרי עשרים שנות נסיון.
  5. ואפרופו נסיון – כמה שנות נסיון יש למעצב? מה סוג הנסיון שיש למעצב? קיבלתם שם של מעצבת מוכשרת ביותר, היא עשתה את כל רשת חנויות "____" (השלימו את החסר) וגם את בית ראש הממשלה. האם זה מה שאתם מחפשים? אל תסתכלו על הגודל או השם, בידקו האם הנסיון רלוונטי למה שחשוב לכם. אם יש לכם דירה קטנה, מה יעזור לכם מישהי שעשתה וילות מפוארות? ומה לגבי מעצבות מתחילות- הרי כל מעצבת מנוסה התחילה מאיפהשהו? ובכן, יש הרבה מעצבות מתחילות מוכשרות מאד ובעלות מוטיבציה גבוהה. אתם עשויים לעשות את עסקת חייכם או את טעות חייכם. איך תדעו? תוודאו שהמעצבת שלכם עשתה סטאז' לפני שהיא לקחה על עצמה אחריות לחייכם. כלומר, עבדה אצל מעצבת פנים מנוסה, במשך שנה לפחות, או שיש לה ליווי/מנטורינג של מעצבת בכירה בעבודותיה הנוכחיות. זה גם מקנה לה נסיון הכרחי וגם מצביע על כך שהמעצבת שלכם מודעת לאחריות המוטלת על כתפיה. מישהי שסיימה לימודים וקופצת מיד למים אינה אמיצה, כי אם רשלנית. חייכם בידיה ועליכם לוודא שהיא מודעת לכך.
  6. גמישות– גמישות במחשבה מאפשרת יצירתיות. גמישות בהתנהלות מאפשרת להתאים את התהליך אליכם. חשוב לעבוד עם בן אדם גמיש שמאפשר לכם להשמיע דבר והיפוכו, שאינו שולל על הסף רעיונות רק כי זה לא מקובל, שמאפשר לכם לטעות לפעמים, ומאפשר לכם לעשות שינויים בלי לגרום לכם להרגיש רע! מעצב פנים טוב הוא שותף אמיתי לדרך, אכפת לו מהבית שלכם כאילו זה ביתו שלו (ומנסיוני- הרבה יותר מביתו שלו). חפשו מישהו כזה ואתם מסודרים. גם אם יעלה יותר מאחרים, חשבו כמה זמן וכסף אתם משקיעים בפרויקט הזה ותבינו שכדאי שיצא בדיוק כמו שאתם רוצים.
  7. ועכשיו מה שאף אחד לא שוכח לשאול: מחיר…ברור שאנחנו מעדיפים לשלם כמה שפחות, לא? הרי יש לנו עוד לקנות מטבח וסלון וקרמיקות יפות. העיצוב הוא לא מוצר מוחשי ולכן קשה לנו לשלם עליו. אך אם נחשוב רגע נבין שערכו גדול יותר משל כל שאר הרכישות שלנו. עיצוב נכון יוביל אותנו לרכישות נכונות, יגדיל את ערך הרכישות שלנו, ימנע הוצאות מיותרות הנובעות מטעויות ומחוסר נסיון ואפילו יחסוך בהוצאות. אז כמה שוה לשלם? בדקו היטב מה אתם מקבלים מהמעצב שלכם. עבור ליווי מלא בתכנון ועיצוב הבית הגיוני לשלם כ-5% -10% מעלות הבניה או השיפוץ. יחס זה משתנה בעבודות קטנות או גדולות במיוחד. עבור עיצוב נקודתי של מטבח או סלון למשל, עלות העיצוב היא כ-10-20% מהפרויקט. אם המחיר נמוך מדי אל תתלהבו! בדקו שוב מה אתם מקבלים. אף אחד לא פראיר. ואם הוא פראיר אז הוא מתוסכל. אתם לא רוצים את זה בבית שלכם…

 יש המון מעצבות טובות שמחוללות נפלאות.

מקווה שעזרתי לכם למצוא את זו שמתאימה לכם!

אשמח לשמוע אתכם בכל שאלה וענין,

שלכם,

דרורית

מעצבת בתים שאנשים אוהבים לחיות בהם

 

 

050-8252641 derorit@derorit.co.il
לעיצוב הבית שלכם התקשרו 050-8252641 Start designing your home 1-917-383-1689 derorit@derorit.co.il

ShutDown